Sprawdzone smaczne przepisy kulinarne. Wszystko udokumentowane zdjęciami. Udane podróże, ciekawa książka, niesamowity film.
Blog > Komentarze do wpisu

Za dużo spędzam czasu przed TV!

Spędzanie czasu przed telewizorem nie jest z pewnością najlepszą metodą spędzania wolnego czasu, ale czasami może z tego wyniknąć coś naprawdę dobrego. Może się bowiem okazać, że nie tylko bzdurnych informacji możemy się tam dowiedzieć, ale również i wiadomości, które odmienią nie tyle może nasze życie, co bardziej nieco, naszą kuchnię. Okazuje się, że można bowiem w programach typu Ewa gotuje czy Kuchenne rewolucje poznać nie tylko metody gotowania, które wydadzą się zupełnie odmienne od tych, jakie znamy, ale również i takie, które udoskonalą nasze gotowanie i sprawią, że znajdziemy dla siebie zupełnie nowe smaki.


A że inspirować można się niemal wszystkim, to wiadome i bez programów. Cóż nam zatem pozostaje jeśli nie to, że powinniśmy jednak czasem naszą wyobraźnię wysilić i zmienić sposób myślenia o nowych rzeczach, że są one zawsze złe. Nowości kulinarne mogą być wyjątkowo inspirujące dlatego warto nie tylko oglądać tych, co gotują zawodowo, ale również i tych, co gotują amatorsko, ale za to z wielkim sercem. Przykładem na to mogą być chociażby Ugotowani przepisy czy program kulinarny Roberta Makłowicza, który przecież nie jest zawodowym kucharzem, a mimo to potrafi tak gotować, by nam się chciało nie tylko to oglądać, ale również i smakować tego, co on tam upichcił w swoich garnkach poukładanych gdzie bądź na całym niemal świecie i w każdym chyba jego zakątku, gdzie Europejczyków na lekarstwo albo niemal wcale. Albo nawet jeszcze dużo nas tam mniej, moi drodzy i wcale nie będzie wiele, a Makłowicz tam właśnie był.

poniedziałek, 23 stycznia 2012, przepisy4u

Polecane wpisy

  • Wigilia tuż tuż

    Święta tuż tuż, a ja pomału się rozpędzam. Mam już listę sprawdzonych przepisów na rybę po grecku, barszcz czerwony, uszka z grzybami, śledzie w oleju ... i wie

  • Zmiany na lepsze

    Ostatnio nie odzywałam się bo mieliśmy zamieszanie z przeprowadzką. Mam już nowe mieszkanko a w nim duża wymarzona kuchnia :-) jeszcze nie umeblowana bo czekamy

  • Szparagowa czy po brytońsku ?

    co prawda sezon na fasolkę szparagową minął, dlatego można użyć zwykłej fasolki i zrobić super pożywne i szybkie danie. Mam na myśli fasolkę po bretońsku . Skła

Komentarze
aisleseven
2012/03/22 17:39:05
Uwielbiam Roberta zwłaszcza za to gotowanie pod chmurka :D
Gosciu jest niesamowity :)
Dla odmiany ja lubie ogladać masterches na youtube :) tam tez wymiataja :D