Kategorie: Wszystkie | O mnie | Przepisy kulinarne
RSS
wtorek, 03 kwietnia 2012
Jak  to dobrze, że zła,  niedobra i nieziemsko chłodna zima wreszcie za nami. Co więcej przed nami wspaniały okres a mianowicie Święta Wielkanocne.  Trzeba przyznać, że te dni to prawdziwy raj dla łasuchów i smakoszy potraw wielkanocnych orz wypieków. Trzeba przyznać, że ciasta na Wielkanoc charakteryzują się wyjątkową różnorodnością, znaleźć w nich bowiem można najróżniejsze mazurki, babki oraz puszyste serniki.  

Z całą pewnością każdy nawet najbardziej wysublimowany gust znajdzie w nich coś dla siebie.
W moim rodzinnym domu nie piecze się mazurków gdyż nikt ich nie lubi ale z kolei nikt nie wyobraża sobie tych świąt bez wspaniałej pachnącej drożdżami babki wielkanocnej. Ozdabia się ja pięknie, nie tylko jadalnymi ozdobami dostępnymi na polkach sklepowych ale także świeżymi gałązkami, które symbolizują budzenie się do życia.  Bardzo lubię święta Wielkiej Nocy.
15:21, przepisy4u
Link Dodaj komentarz »