Kategorie: Wszystkie | O mnie | Przepisy kulinarne
RSS
środa, 08 czerwca 2011
Ostatni weekend oprócz kąpieli słonecznych oraz w podmiejskim jeziorze, upłynął grillowo :)) Wraz z grupą starych znajomych urządziliśmy grilla. Oprócz standardowych kiełbasek, karkówki, skrzydełek kurczaka czy kaszanki, zadebiutował kabaczek pieczony na grillu.
Kabaczka koniecznie przed spożyciem musimy natrzeć solą, odczekać ok 10 minut i zmyć. Dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego posmaku tego smacznego warzywa.
Początkowo kabaczka piekliśmy bezpośrednio na ruszcie, jednak doszliśmy do wniosku, że jest za suchy i spalony.

Z pomocą przyszła nam wyobraźnia i kulinarna intuicja :) Plastry kabaczka, na którego wierzch kładliśmy plaster pomidora i posiekane ząbki czosnku, zawijaliśmy w folii aluminiowej. Dzięki zawinięciu w folię aluminiową warzywa były miękkie soczyste i bardzo smaczne :-). Myślę że w domowym piekarniku także można zawinąć kabaczka w folię i piekąc nie tracić soczystości.
10:01, przepisy4u
Link Dodaj komentarz »